Övrigt

Det är jag som är “AiR”

Det är jag som är “AiR”

Jag har ateljé i Hällingsjö som ligger i Härryda kommun, Västra Götaland och här har jag dels min målarateljé och keramikverkstad. Under vinterhalvåret finns jag mestadels i min lilla ateljé i Spanien, närmare bestämt i Mil Palmeras / Torre de la Horadada som ligger på Costa Blanca.

Strikta, raka och enkla grundformer såsom kuben och cylindern har alltid tilltalat mig. På senare tid har emellertid ett rundare, mjukare formspråk vuxit fram.

Jag tycker om att teckna och kan inspireras av fantastiska krackeleringar som uppstår i rakubränning. Detta kan sedan ta sig i uttryck som olika ristade dekorer i mitt bruksgods såväl som i mitt abstrakta måleri.

Trots att jag tycker mycket om att skulpturera olika objekt, vurmar jag för drejandet och användbara vardagsting. För det är ändå i vardagen jag helst vill att mina alster skall användas

-Att få slå sig ner i bersån, eller balkongen eller kanske framför tv’n med muggen, brickan och mackan.

Dela gärna om du gillar mina alster.
28

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *